SAĞLIKLI YAŞAMA GİRİŞ

Yaz gelmeden hepimizi bir telaş aldığı malum. Kışın dengesiz beslenmeler ile alınan kilolar yaz gelince bizleri rahatsız etmeye başlıyor. Kabanlar üst raflara kaldırılıp yazlıklar gün yüzüne çıkmaya başlayınca kendimizi "Acaba bu sene bu kıyafeti giyebilecek miyim?" sorusunu sorarken buluyoruz.
Bahar gelip güneşin sıcak yüzünü göstermeye başladığı günlerde girilen sıkı diyetler ve yapılan sporlar ile amacımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Peki ya neler yapmalıyız?



Bu sürece başlamadan önce yapmanız gereken ilk şey "kararlı olmak". Bu işin üstesinden gelebileceğiniz konusunda kendinize inanmalısınız. "Pazartesi başlarım ya." diyerek ertelenen diyetlere ertelemeden bir an önce kararlı bir şekilde başlamalısınız. Bu konuda geç olsun güç olmasın ne yazık ki diyemeyeceğiz.

İlk aşamayı atlattık ve diyete nihayet başladık. Vücudumuzun bu sürece uyum sağlaması birkaç gün sürecektir. O yüzden yapmanız gereken ikinci şey "sabırlı olmak". Unutmayın ki bünyemiz ve midemiz başka bir beslenme şekline alışıktı ve biz bunu değiştirmeye başladık. Midemizin buna ayak uydurması ve küçülmeye başlaması belli bir zaman alacaktır. Asla pes etmeyin ve beklemede kalın!

Diyet sürecinde yapmanız gereken belki de en önemli şey "bol bol su içmek". Unutmayın ki vücudun temel ihtiyacı sudur ve kilo vermenizde yardımcı olacak etkili bir besindir.

Dengesiz kilo alımını önlemek için yapmanız gerekenlerin başında "öğün atlamamak" geliyor. Her gün aynı saatlerde yemek yemeye dikkat edin ve ara öğünlerinizi atlamayın. Ara öğünler hem sizleri tok tutacak hem de kan şekeri dengenizi sağlayacak.

Dikkat etmeniz gereken diğer bir husus da "akşam 7-8'den sonra yemek yememek". Uyku saatine yakın bir zamanda bir şeyler yemek hem sindirim hem de vücudun dengesi açısından olumsuz etkiler yaratacaktır.

Bunlara ek olarak uymanız gereken diğer bir nokta "uyku düzenini bozmamak". Metabolizmanızın iyi çalışması için düzenli bir uykuya sahip olmalısınız. Yoksa vücudunuz bu yeni süreci kabul etmekte zorlanacak ve kilo vermeniz zorlaşacaktır.


Tarif Köşesi: Yoğurt Kürü

Bu karışımı bu serüveni yaşayan insanların birçoğu ya diyetisyenlerinden ya da internet sitelerinden muhakkah duymuştur. Diyete başladıktan bir süre sonra kullanılmaya başlanan bu tarif hem yaktığınız yağları geri almayıp kilonuzun sabit kalmasına  hem de bel bölgenizin incelmesine yardımcı olacaktır.

İsterseniz gerekli malzemeleri listeleyelim!

1 kase yoğurt
1 adet salatalık
1 tatlı kaşığı öğütülmüş çörek otu
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı öğütülmüş zerdeçal

Yemeye başladığınız ilk günlerde eminim ki tadı tuhaf gelecektir. Ama zaman geçtikçe diyete başladığınız gibi buna da mutlaka alışacaksınız. Emin olun. Yeter ki vazgeçmeyin!

Hatırlatma: Bu aşamada herkesin metabolizması ve vücut yapısı farklı olduğundan uzmanlara danışmak daha sağlıklı sonuçlar almanıza yardımcı olacaktır.

Nermin

Yorumlar