ŞAHANE ZÜĞÜRTLER - Şehir Tiyatroları

ŞAHANE ZÜĞÜRTLER - Şehir Tiyatroları
Şehir Tiyatroları bünyesinde sahnen Şahane Züğürtler, son zamanlarda izlediğim en keyifli ve komik oyunlardan bir tanesiydi. Sıfır beklentiyle girdiğim oyundan büyük bir haz alarak çıktım. Bu nedenle kaçırmamanız gerektiğini düşündüğüm bu oyun hakkında sizleri bilgilendirmek için bir inceleme yazısı yazmaya karar verdim.

Şahane Züğürtler - Konusu:


Bolşevik Devrimi'nden sonra Rus asilzadeleri ülkelerinden kaçarak batı ülkelerine sığınır. Ouratieff çifti de devrimden sonra hapsedildikleri zindandan kaçmayı başararak Fransa'ya yerleşir. Çiftimiz Çar tarafından kendilerine emanet edilen yüklü mevladaki serveti de yanlarında getirir; fakat ne kadar zor durumda kalsalar da bu paranın tek bir kuruşuna bile dokunmazlar. (Niyet! Niyet! Niyet!)

ŞAHANE ZÜĞÜRTLER - Şehir Tiyatroları

Çiftimiz yüklü bir servete sahip olsa da yoksul hayatı yaşamaktadırlar. Finansal sıkıntılarının arttığı bir dönemde gazetede bir ilan görürler: Bankacı bir aile, evlerine yatılı görevliler aramaktadır.  O dönemde birçok Rus asilzadesi batı ülkelerine göç ettikleri için birçok Fransız onları işe almak istemez; çünkü bu durum onlar arasında bir dalga konusu olmaktadır. Bu engele takılmadan işi alabilmek ve ilanda yazan şartların iyi olması neticesinde kimliklerini değiştirerek iş için görüşmeye giderler.

İşi kaptıklarında ise yeni evlerindeki aile üyelerine dokunarak onların hayatlarını ve karakterlerini de değiştirecekleri yeni bir hayata ilk adımlarını atarlar. Çiftimiz Çarlık Rusya'sında en üst düzey asilzadeler iken (Altes - Ekselans) şimdi başka bir ailenin evinde hizmetçilik yapmaya başlar; ama vatanseverlikleri nedeniyle kendilerine emanet edilen paraya el sürmeyi bir an bile düşünmezler. Azimleri ve ülkelerine bağlılıkları egolarına ağır basar.. Bu nedenle onları birçok sahnede takdir ettim.

Özellikle asilzadeleri rollerinde oynayan Can Başak ve Müge Akyamaç'a bayıldım! Oyun yavaş başlayıp yükselerek devam etmekte. Tempo hiç düşmüyor diyebilirim. Şehir Tiyatroları size keyifli vakit geçireceğiniz bir oyun sunuyor.

İyi seyirler!

Süre: 150 Dk. / İki Perde

ŞAHANE ZÜĞÜRTLER - Şehir Tiyatroları


ŞAHANE ZÜĞÜRTLER - Şehir Tiyatroları


Mart, 2019
Emel

Yorumlar